OFFICIEEL PERSBERICHT EP-DELUXE

De Leif de Leeuw Band, één van de meest veelbelovende jonge bands van Nederland, presenteert op zaterdagavond 14 juni a.s. haar debuutalbum ‘EP DeLuxe’ in café Miles in Amersfoort. Diezelfde middag geeft de formatie rond de bekende Amersfoortse bluesgitarist Leif de Leeuw, ook een kort ‘instore optreden’ bij VelvetMusic aan de Havik in Amersfoort.

Leif de Leeuw is nog geen 20 jaar oud, maar nu al een fenomeen in de Nederlandse bluesscene. Op z’n 15e won hij de prestigieuze Sena Dutch Guitar Award. En sindsdien timmert hij gestaag aan de weg met z’n eigen Leif de Leeuw Band. Een band waarvan nu de langverwachte eerste plaat verschijnt.

Zoals de titel al aangeeft is EP DeLuxe een mini-album, maar met vijf eigen nummers en bijna een half uur speeltijd is het haast een volwaardige cd. Op ‘EP DeLuxe’ laten Leif, Britt Jansen (zang/gitaar), Eibe Gerhartl (bas) en Niels Duindam (drums) bovendien horen dat ze veel meer zijn dan de zoveelste bluesband. Weliswaar is het spel van Leif en de sound van z’n band diepgeworteld in de Mississippidelta, maar de Leif de Leeuw Band laat zich daardoor niet beperken.
“Dat maakt deze band zo bijzonder”, zegt de gitarist. “We werken niet vanuit één genre, het kan bij ons alle kanten op. EP DeLuxe is bluesrock, maar ook funk, soul en zelfs fusion. Allesbehalve traditionele blues in ieder geval.”

Palet
Britt Jansen is het daar mee eens. “We hebben alle vier een compleet andere achtergrond. Van Pink Floyd, Toto en David Crosby tot blues, jazz en zelfs klassiek. Deze band is eigenlijk een groot palet aan klanken en stijlen. Bij elkaar levert dat een heel eigen geluid.”
Niettemin weet Leif dat zijn muziek en zijn virtuoze, maar vooral opvallend doorleefde gitaarspel het goed doet bij het bluespubliek. “Natuurlijk, blues is onze basis en dat zal nooit verdwijnen. Maar ik ben net zo goed beïnvloed door David Gilmour, Joe Walsh, Jeff Beck of Larry Carlton. Dat zijn geen van allen typische bluesgitaristen.”

Producer
De EP DeLuxe is opgenomen in de Telstar Studio in Weert. Niemand minder dan Robin Freeman, in het verleden onder meer producer van Herman Brood, produceerde, mixte en masterde de EP DeLuxe. “Een dijk van een producer!”, aldus Leif, die momenteel studeert aan de popafdeling van het Codarts conservatorium in Rotterdam en vorig jaar alweer een SENA Guitar Award won. Ditmaal in de categorie tot 30 jaar.
Leif is enorm blij met EP DeLuxe. “Het is een product waarmee we ons met trots kunnen presenteren. Ook buiten de blues- en rockscene. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze plaat ook heel veel andere muziekliefhebbers zullen aanspreken. Want dit album is niet in een hokje te plaatsen.”

Buitenland
Daarbij denkt Leif allereerst aan Nederland. Maar de gitarist kijkt ook met een schuin oog naar het buitenland. “We willen vooral heel veel gaan spelen. Clubshows, mooie festivals. In Nederland, ja. Maar er gaan ook veel promo-cd’s naar het buitenland, dus wie weet.”
Britt denkt zelfs al weer aan een volgende album. “Natuurlijk hoop ik dat we heel veel mooie shows gaan doen. Maar ook kijk ik er weer naar uit om te gaan werken aan nieuw materiaal. Als deze plaat het goed doet, gaan we hopelijk snel een opvolger opnemen.”

Toekomst
De Leif de Leeuw Band is kortom klaar voor een volgende stap. Gesteund door drie fantastische muzikanten, ook allemaal studerend aan het conservatorium, staat niets een mooie toekomst voor Leif de Leeuw nog in de weg.

Leif de Leeuw Band:
Leif de Leeuw – gitaar
Britt Jansen – zang, gitaar
Eibe Gerhartl – bas

‘EP Deluxe’ is te bestellen via www.leifdeleeuw.com en te koop bij de optredens.

Geef een antwoord